Terug naar de winkel

Verschil tussen verduisterend, semi-transparant en transparant

Verduisterende rolgordijnen.
De mate van transmissie (lichtdoorlatendheid) bepaalt hoeveel licht er wordt doorgelaten. Kiest u voor black out stoffen dan is de transmissie 0% en zal de stof zelf geen licht doorlaten. Kiest u daarnaast altijd voor u-profiel zijgeleiding om een zo hoog mogelijke mate van verduistering te bereiken. 100% verduistering kan niet worden bereikt daar er altijd wat restlicht door kieren kan komen bij bijvoorbeeld ongelijke muren en de bevestiging van het systeem. In de meeste gevallen is de verduistering echter meer dan voldoende. 

Semi-transparante rolgordijnen
De stoffen zijn lichtdoorlatend, maar er kan niet doorheen gekeken worden. Wel zijn er schaduwen door de stof heen te zien wanneer het binnen lichter is dan buiten en iemand/iets dicht bij het raam staat. 
We raden altijd om (indien mogelijk) eerst een kleurstaal aan te vragen zodat u zelf kunt bepalen of u tevreden bent met de lichtdoorlatendheid en kleur. Daarnaast kunt alle productspecificaties onderaan de pagina vinden.

Transparante rolgordijnen

Transparante stoffen zijn lichtdoorlatend. Daarnaast kan er door de stoffen heen gekeken worden. Transparante stoffen halen wat scherpte uit het zonlicht en zorgen voor sfeer in huis en demping van geluiden.